fbpx
Fotograf Jonas Wall porträtt företag och bröllopsfotograf i Göteborg info@wallfoto.se - 0766-555580
En modern fotograf i Göteborg

En modern fotograf i Göteborg

En modern fotograf i Göteborg kändes lite underligt att skriva. Så varför gjorde jag det?

Jag kände mig lite modern, då jag från tv-soffan, fick lust att skriva några rader på wallfoto.se. Jag hade dock inte lust att flytta mig från soffan så jag bestämde mig för att prova appen. Wallfoto’s hemsida är byggd i WordPress, som miljoner andra hemsidor, så givetvis finns det en app.

Frågan är om det egentligen är kontraproduktivt för mig. Jag är inte bäst i världen på multitasking, vilket jag för övrigt tror är dåligt för alla, men den diskussion lämnar jag till kommande inlägg. Såg ni vad jag gjorde där, jag lovade kommande inlägg. Det här soffskrivandet kanske blir en succé i alla fall. Det jag ville komma till var att titta på tv och skriva samtidigt skapar en viss utmaning för mig. Det tar framför allt lång tid att skriva. Fast det kanske är okej, så länge som något blir skrivet.

Funderar på om det är något mer som gör mig modern? En 37-åring, som nyfiket undrar vad hans 40-årskris skall bli? Nej, adrenalinsporter är inte för mig.

Bytte kamerasystem för snart två år sedan. Gick från spegelreflex Nikon till spegellösa Fujifilm X kameror. Spegellöst känns modernt. Jag har inte ångrat mitt steg en sekund. För övrigt så kom ju både Nikon och Canon nyligen med seriösa spegellösa kameror, så det känns onekligen som vägen framåt.

Jag gillar teknik, jag gillar att nörda ner mig i den och blir på så vis duktig på den. Den finns för att hjälpa mig skapa men den får aldrig ta över helt. En tekniskt tveksam bild med mycket känslor kommer alltid trumfa en tekniskt perfekt bild utan känslor. Med det sagt får ju gärna bilden vara tekniskt perfekt med mycket känslor. Win-win.

I mitt senaste blogginlägg, för typ en evighet sedan, proklamerade jag att jag ville bli bättre på att skriva. Jag drömmer i hemlighet om att sitta i en alpstuga vid en sjö med spegelblankt vatten och mäktiga bergstoppar i bakgrunden. Där skulle jag skriva bästsäljande fiktiva historier och finna själslig frid. Men..det är inte fel med en skön soffa i ett hus i Göteborg heller. För jag tror faktiskt ändå att det är skriva jag över på just nu. Jag klickar ord på en vit skärm ut i tomma intet som kanske inte någon kommer läsa. Fast delar jag inlägget i sociala medier kommer någon att läsa, min mamma och kanske min fru. Hur som helst så jobbar jag, om än långsamt, mot ett mål.

Nu rundar jag av, men det här var trevligt. Bröllopssäsongen 2018 är över för mig och om en vecka åker vi på semester. Vi är 8 personer i sällskapet, det skall bli vansinnigt roligt. Tror ni det blir några bilder från Jamaica?

Avslutningsvis, en bild givetvis. Säsongens sista bröllop, fantastiskt vackra Matilda & Jacob. Bröllopsfotografering i Nösund och Mollösund.

Bröllopsfotografering Nösund

Leave a Reply