fbpx
Fotograf Jonas Wall porträtt företag och bröllopsfotograf i Göteborg info@wallfoto.se - 0766-555580

En bild om dagen reflektion

Jag kommer på mig själv med att sakna det. Det finns ju egentligen igen som hindrar mig från att fortsätta. Dock finns det mycket annat att lägga tid på, för det tar lite tid. Men jag är så glad och tacksam att jag gav mig på det.

Det startade med fyrverkeribilden, tagen sekunder in på det nya året. Det var en bra utgångspunkt. Jag trodde nog från början att det skulle vara lättare än det var. Jag skruvade upp kraven på mig själv rätt mycket. Jag har hört att det är så man utvecklas. De outtalade reglerna jag satte upp för mig själv var att bilden skulle tas med systemkamera och i landskapsformat. Att fotografera, retuschera och publicera var alla saker som skulle ske samma dag. Det enda “jobbet” jag unnade mig att göra i förväg var att fundera på tänkbara motiv.

Jag lyckades med 31 bilder på 31 dagar, jag bar med mig kameran och stativ varje dag. Jag hade inga andra fotojobb inbokade i januari så detta var ett utmärkt projekt. Det gav otroligt mycket träning i hela arbetsflödet. Det tränade sinnet och fantasin att visualisera vad dagens bild skulle bli. Det tränade ögat att hitta och komponera scenen i sökaren. Mycket på grund av tidsbristen lärde jag mig också att bli aningen snabbare med efterarbetet. För att inte tala om hur mycket bättre jag vårdade den här hemsidan. Alla dessa saker hoppas jag nu att jag skall lyckas vårda det här året. En månad har gått och jag måste säga att det verkar bli ett utomordentligt år.

För dig som inte orkar bläddra igenom bloggen har jag sammanställt alla 31 bilder i ett galleri. Det galleriet är också för mig för jag är väldigt nöjd med det här projektet. Vem vet i framtiden kanske jag ger mig på ett 365 dagarsprojekt.

photocrati gallery

Leave a Reply