En återblick från en bröllopsfotograf i Göteborg – Wallfoto

En återblick från en bröllopsfotograf i Göteborg – Wallfoto

En återblick från en bröllopsfotograf i Göteborg – Wallfoto. Eftersom jag är världens sämsta “bloggare” och ger min fina hemsida extremt lite kärlek har jag länge känt att det är dags att skriva några rader. Dilemmat blir som alltid, eftersom jag snart inte har postat något på ett år, vad skall jag skriva om? Men jag har valt att döpa denna post till “En återblick från en bröllopsfotograf i Göteborg” därför så är det, det jag skall försöka ge mig på.

Jag har drivit Wallfoto sedan 2011 parallellt med mitt dagtidsjobb. Det fungerar bra men periodvis känns det som att jag har jobbat lite för mycket. 2017 var utan tvekan mitt bästa år hittills. Största anledningen är givetvis enkel att nämna, vår son kom till världen. 13 månader senare känns de fortfarande overkligt. Är den här underbart vackra lilla varelse verkligen våran? Ja, han är ju faktiskt det. Ansvaret är helt och hållet vårt, att skämma bort honom med så mycket kärlek vi kan. Han är ganska bortskämd, med kärlek alltså. Om man nu kan bli det?

En återblick från en bröllopsfotograf i Göteborg - Wallfoto

Bröllopsfoto

Jag fotograferade 14 bröllop 2017, dubbelt så många som något tidigare år. Med facit i hand gick det väldigt bra. Personligen är jag väldigt nöjd med allihop. Jag älskar verkligen att fotografera bröllop men jag måste ändå medge att 2017 tidvis var tufft. Framför allt att få till slutleveranserna i tid. Jag investerar mycket i varje bröllop, dels tid och förberedelser, men också en känslomässigt investering. Jag är övertygad att det gör mig till en bättre fotograf. Att leverera kvalité och känslor är extremt viktigt för mig. Det kostar framför allt tid och tid har blivit väldigt mycket viktigare sedan vår son kom till världen.

2018 har jag beslutat att göra färre bröllop, 7 bröllop är bokade och jag tror det blir alldeles lagom. Jag kommer inte uppleva samma tidsnöd och min hunger efter bröllopsfoto kommer troligtvis att växa. 

Företagsfoto

Jag har också haft förmånen att fotografera personalporträtt åt två olika företag. Detta är definitiv något jag vill göra mer av. Det är väldigt tillfredställande att se ett företag byta ut sina mobilbilder på sin personal till snygga och enhetliga porträtt. Det ger ett så mycket proffsigare intryck när kunder besöker deras hemsida.  

Studiofoto & Familjefoto

Studion finns en trappa ner i vårt hus. En extrem lyx om jag själv för säga det. Den står alltid redo. Ibland får jag känslan av att den borde användas mer men blickar jag tillbaka på de fotograferingar jag haft så används den faktiskt en hel del. Studiofoto är kul och i och med att miljön och ljuset är kontrollerat blir bilderna väldigt bra. Vill du boka en familjefotografering i studion är det bara att höra av sig.

Föräldraledig 

Just nu är jag föräldraledig med vår underbara son. Ledig är väldigt missvisande i det ordet som så många innan mig beskrivit. Jag är verkligen totalt slut om kvällarna. Det beror till stor del på att man som ansvarig förälder är på tårna hela tiden. Jag är så rädd om honom, jag vill inte att han skall trilla ur soffan eller dra ner en blomkruka i huvudet. Han är ett barn, han vill utforska med noll och inget konsekvenstänk. Det som väger upp detta tusenfalt är hans leende, hans skratt och hans underbara spontanitet. Det ger mig mer energi än jag någonsin tidigare upplevt. Att man kan älska någon så mycket är helt ofattbart. Om dagarna tar vi turer i joggingvagnen, flyger med drönare och hälsar på familj. Framför allt så leker och busar vi mycket. Vissa dagar hoppas vi på att mamma skall komma hem lite tidigare från jobbet men summan är ändå att jag trivs väldigt bra med det här livet.   

2017 års bröllop

Framtiden

Det är alltid bra att blicka bakåt och reflektera över det som varit. Inte fundera så mycket på om man kunde gjort saker annorlunda utan snarare vara stolt över hur mycket man ändå har gjort. Sedan är det dags att blicka framåt, vilka mål har jag, vad vill jag uppnå?
Här är min lista på vad jag vill göra i framtiden:

  • Se min son växa, utvecklas och bli en god människa.
  • Fotografera & filma ännu mera!
  • Resa & se nya länder
  • Lära mig spanska
  • Jobba mindre
  • Gå en kurs i att skriva
  • Skapa musik

Hur det blir med allt detta får jag helt enkelt återkomma till men framtiden känns ljus, jag tror mina ambitioner är fullt rimliga. Hur ser ditt liv ut? Tittar du ibland i backspegeln och sedan blickar framåt? Lämna gärna en kommentar!

Allt gott så länge.

Följ Wallfoto i sociala medier:
http://instagram.com/wallfoto
http://facebook.com/wallfoto

Här kan du kontakta mig:
https://wallfoto.se/kontakt

This entry was posted in Bröllopsfotografering, Företagsfotografering, Fotografering, Porträttfotografering.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*